UV-VÉDŐ ÜVEGEZÉS

Az UV-védő üvegezés akár 100%-ig kiszűri az UV-fényt, megvédi a műalkotásokat a fakulástól és egyéb UV-fény által okozott károsodástól. Az alábbiakban többet tudhatsz meg az UV-fényről, az expozíció kockázatairól és arról, hogyan védheted meg értékes műalkotásaidat.

ImageImage

MI AZ UV-VÉDŐ ÜVEG?

Image Play button

MI AZ UV-VÉDŐ ÜVEG?

Az UV-szűrő üveg védőrétegként működik, amely visszaveri vagy elnyeli az UV-fényt, és megóvja a műalkotásokat a károsodástól. Az Artglass UV-védő üveget múzeumok és magánszemélyek választják világszerte, hogy megvédjék és bemutathassák legbecsesebb műalkotásaikat és gyűjteményeiket.

UV-FÉNY KÁROSODÁS

Az ultraibolya fény, mint minden más fényhullám, a napból származik. Mindenhol létezik, amit napfény ér, és károsítja bőrünket, anyagainkat és műalkotásainkat. Az UV fénynek rövidebb a hullámhossza és sokkal több energiája van, ami nagyobb potenciális negatív hatást jelent a műalkotásra.

UV_chart_ENG uv-light-damage-mobile

AZ UV-VÉDELEM HÁROM SZINTJE

70%-os VÉDELEM

Az Artglass AR 70 alapszintű UV védelmet nyújt. A 70%-os UV-blokkot a fény manipulálásával érjük el, miközben az üveget szinte láthatatlanná tesszük. Ez elegendő a tartós alapanyagú műalkotások és művészeti médiumok védelmére.

92%-os VÉDELEM

az Artglass AR 92 nem minősül konzerváló szintű UV-védelemnek, bár fokozott védelmet kínál, amely a tükröződésmentes bevonat gyártási folyamatából származik.

MAXIMÁLIS UV VÉDELEM

A maximális UV-védelem akár 100%-os védelmet biztosít a káros ultraibolya fény ellen. Válaszd az Artglass UV 99, Artglass AR 99 Water White vagy a törésálló AR 99 Protect és Artglass Lifetime Acrylic termékeinket

UV_three_levels_530x685px

MIRE KELL FIGYELNI?

Számos tényezőt kell figyelembe venni, amikor kiválasztod a műalkotás UV-védelmi szintjét

01

PÉNZBELI ÉRTÉK

Az eredeti műalkotások vagy a nem reprodukálható eredetik a legmagasabb UV-védelmet kívánják meg, ha szeretnéd azokat prezentálni és a lehető leghosszabb ideig értéküket megőrizni.

02

ESZMEI ÉRTÉK

A szentimentális érték ugyanolyan fontos lehet, mint a műalkotás ára. Ha nem szeretnéd, hogy emlékeid elhalványuljanak, válassz megfelelő UV védelmet!

03

ANYAGOK ÉS KÖZEGEK

Egyes anyagok és művészeti médiumok érzékenyebbek az UV-fényre, de szinte minden műalkotás megsérül, ha hosszabb távon fénysugárzásnak tesszük ki.

ImageImage

KERETEZŐ TÉRKÉP

Tedd egyértelművé, hogy a műalkotásaid fontosak, és válaszd ki a kerethez legjobban illő üveget! Keresd meg a legközelebbi keret üzletet egyedüdálló Keretező térképünkön, és kérd az Artglass láthatatlan üveget!

KERESS EGY KERETEZŐT

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

További információért lépj velünk kapcsolatba a sales@groglass.com e-mail címen

A SIMA NORMÁL ÜVEG IS BLOKKÁLJA AZ UV-FÉNYT?

A hagyományos, bevonat nélküli üveg az ultraibolya fény 20-45%-át blokkolja, ami nem elég ahhoz, hogy műalkotásaid sértetlenek maradjanak.

MIÉRT FAKULNAK EGYES SZÍNEK JOBBAN?

Egyes pigmentek érzékenyebbek az UV fényre, ami megváltoztathatja megjelenésüket, míg a többi szín érintetlen marad. Javasoljuk az UV-szűrős üveg használatát, amely védelmet nyújt a törékenyebb pigmentek és anyagok számára is.

MIÉRT 99%-OS A VÉDELEM 100% HELYETT?

Míg termékeink hihetetlen precizitással és konzisztenciával készülnek, az UV-károsodást nem lehet abszolút értékben kezelni. Védelmi szintünk a lehető legközelebb van a maximumhoz, de előfordulhat, hogy ezeknek a rövid fényhullámoknak egy nagyon elenyésző része még mindig átjut a védőbevonatainkon.

MEGJELENÍTHETEM MŰVÉSZETEM KÖZVETLEN NAPFÉNYBEN, HA UV-VÉDŐ ÜVEGGEL VAN KERETEZVE?

Soha nem tanácsos a műalkotásaid közvetlen napfénynek kitenni, különösen, ha értékes műalkotásokról van szó. A folyamatos közvetlen napfénynek való kitettség kisebb, jelentékeny változásokat okozhat, még a legjobb UV-védő üvegezés mögött is.